Паднаха маските в България след референдума във Великобритания, отбелязаха реформаторите

16:01, 24 юни 16 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днешният ден е и добър, защото поне видяхме кой кой е в България. Видяхме кои са хората, които толкова години неистинно подкрепят уж идеята за Европейския съюз и видяхме, че чакат първия момент на слабост, за да си кажат истинския намерения.

Това се казва в декларация, прочетена от трибуната на парламента от депутата Мартин Димитров във връзка с решението на Велиобритания да излезе от ЕС. Той каза още, че националното допитване е показало, че са необходими реформи в Европейския съюз.

Според него след вчерашния референдум във Великобритания са започнали да се правят коментари, които не са на мястото си.

„Хора, които фалшиво подкрепяха мястото на България в Европейския съюз, използват в момента на слабост, за да си кажат, че са работили за това страната ни да бъде част от Евразийския съюз”, каза Димитров минути след изказването на лидера на „Атака“ Волен Сидеров.

От името на Реформаторския блок той каза, че е редно да се посочи на първо място къде хората живеят по-добре – в Европейския съюз или Евразийския съюз. „Отговорът е категоричен и ясен – в Европейския съюз. За разлика от Съветския съюз, ЕС е място, в което можеш да влезеш доброволно и да го напуснеш. Това е демократична организация”, обясни реформаторът.

Мартин Димитров е убеден, че от тук нататък ние трябва да се обединим около развитието на Европейския съюз и с твърдост да спрем всички опити курсът на България да бъде променян към Евразийския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама