Откриха осмото издание на Фестивала „Шумен бард 2016”

17:03, 24 юни 16 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествено откриха днес осмото издание на Фестивала „Шумен бард 2016”. За първи път сцената на песенното събитие в Шумен е изградена в Градската градина до паметника на Тодор Колев.

Приветствие към участниците поднесе зам.-кметът айден Косев.

Тазгодишното издание на форума е посветено на 100 години от рождението на бележития български поет Иван Пейчев. По този повод всички участници са подготвили песни по негови текстове. Тази част от фестивала ще премине под надслов Уморени думи”. Представителният концерт на бардовете ще започне в 17.30 часа.

Тази година участват поети с китара от Бургас, Пловдив, София, Кърджали, Шумен, кото и гости от Англия и Русия.

Културната проява ще продължи до неделя.

Утре бардовете ще гостуват в Симеоновата столица. От 18 часа на открита сцена на площада във Велики Преслав те ще представят свои песни. След концерта на импровизирана сцена ще има джемсешън „Който го може, си го може”.

В неделя програмата на фестивала продължаваа с открита сцена на старините в старопрестолния град. Така ще се постави началото и на „Бардфест Велики Преслав”, който ще се проведе под патронажа на кмета на града Александър Горчев, а организатори са местната управа, сдруженията „Солени ветрове” и „Обединени българи за устойчив свят”, с подкрепата на Народно читалище „Развитие и Археологическия музей в града.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама