Путин за Брекзит: Отразява недоволството на британците от миграцията и бюрокрацията в Брюксел

17:20, 24 юни 16 / Свят 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русия не е повлияла на избора на британците да напуснат ЕС, заяви руския президент Владимир Путин в отговор на коментарите на британския премиер в оставка Дейвид Камерън, че той би приветствал Брекзита. Държавният глава определи като неоснователни твърденията на Камерън и отбеляза, че резултатът от референдума отразява недоволството на жителите на Острова от миграцията, както и тревогите им във връзка със сигурността и недоволството им от бюрокрацията в Брюксел, съобщи „Ройтерс“.

"Брекзит ще има както положителни, така и отрицателни последствия за Русия и света, но ситуацията щяла да се коригира от само себе си в близко бъдеще", добави Путин и изтъкна, че Русия ще коригира своята икономическа политика съобразно обстоятелствата, ако е необходимо.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че руските власти се надявали, че решението на Великобритания да излезе от Европейския съюз няма да накърни двустранните отношения с Русия, настоявайки, че силен и предвидим ЕС бил най-добре за интересите на Москва.

„Ние имаме много сложна история... в двустранните отношения, не винаги можем да кажем, че нашите британски партньори са готови да комуникират и сътрудничат с нас”, посочи Песков пред журналисти и допълни: „Надяваме се, че в новата реалност, разбирането за необходимостта от изграждане на добри отношения с нашата страна ще надделее.”

Отношенията на Великобритания с Русия се влошиха през последните години най-вече заради случая с критика на Кремъл Александър Литвиненко, който беше отровен с полоний в Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама