Представиха европейските програми на панаира в Попово

17:55, 24 юни 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трети път в рамките на Русалския панаир в Попово Областният информационен център имаше щанд и приемна, които се радваха на добра посещаемост и интерес от страна на хората.

Над 30 посетители се запознаха с действащите европейски програми и възможности за безвъзмездно финансиране на проекти от Европейските структурни и инвестиционни фондове. Те получиха безплатни информационни книги и брошури за европейската политика и рекламни подаръци.

Експертите на Центъра отговаряха и на въпросите на хората, които най-често бяха свързани с възможностите за получаване на финансовата помощ за стартиране на собствен бизнес и за подпомагане на земеделските стопанства.

Областният информационен център – Търговище стартира кампания за предоставяне на информация за Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. През другата седмица в т.нар. „селски общини“ в областта – Антоново, Опака и Омуртаг ще бъдe разяснено по-детайлно кандидатстването по подмярките „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка до мащаби инфраструктура“  и „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“, чийто прием на документи ще стартира на 4 юли.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама