През 2016 година в община Кубрат са постъпили над 11 милиона лева субсидии по директните плащания

19:23, 24 юни 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2016 година в община Кубрат постъпиха над 11 милиона лева субсидии по директните плащания,  каза днес в лудогорския град министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя, заедно с премиера Бойко Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова присъстваха на официалното откриване на многофункционалната спортна зала в града. Министър Танева поздрави общинското ръководство и всички, подкрепили проекта.

Тя подчерта, че през стария програмен период община Кубрат е реализирала общо три проекта по Програмата за развитие на селските райони, два от които са общински и един за читалище. Министър Танева заяви, че на първи юли приключва общественото обсъждане на Наредбата за мярка 7.2  и от септември общинското ръководство на Кубрат ще може да кандидатства за подкрепа на нови инвестиции за подобряване средата на живот.

Тя посочи, че община Кубрат и Лудогорието са с развито земеделие и важен за страната район и добави, че в момента е отворен приема по мярка 6.3 за предоставяне на подкрепа за малки стопанства и Националната служба за съвети за земеделието отново ще изготвя безвъзмездно проектите на земеделските стопани.

Министър Танева пожела нови спортни звезди от Кубрат и успех на всички, свързани със земеделието за просперитета на този край.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама