Името на Румънеца и Енчев носи вече кабинетът по музика в ПМГ – Добрич (снимки)

19:46, 24 юни 16 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кабинетът по музика в Природо-математическата гимназия „Иван Вазов“ в Добрич вече носи името на двама бивши възпитаници на училището – Адриан Рачев и Георги Енчев или дуета Румънеца и Енчев. „Те са най-успешните наши ученици в областта на шоубизнеса“, мотивира се преподавателят по музика Николай Нейчев.



Изпълнителите подариха на училището плакат и старо радио. Споделиха, че за е за тях е върховна чест и удоволствие кабинетът в гимназията да носи тяхното име. Румънеца е учил в ПМГ от 5 до 12 клас, а Енчев – от 5 до 7 клас.



На събитието присъстваха зам.-кметът Елка Димова и председателят на Постоянната комисия по образование в Общинския съвет Камелия Койчева, която също е възпитаник на ПМГ.



След официалното поднасяне на подаръците и снимки за спомен, Румънеца и Енчев изнесоха лекция пред възпитаниците на гимназията на тема „Пътят към успеха”. Направиха обаче уговорката, че те самите не смятат, че са успели хора. „Ние с Румънеца също се надяваме един ден да станем успешни“, каза Енчев.  

Успелите хора никога не се оплакват и винаги говорят в сегашно време, тъй кто за тях разлика между бъдещето и сегашното време разлика няма.



Внимавайте кой ви съветва, препоръча на младите хора Енчев. И подчерта, че неуспешните хора се познават по това, че са много добри съветници, но винаги се стараят да дърпат другите надолу.

„Не спирайте да мечтаете, защото рано или късно мечтата ви ще се сбъдне“, посъветваха рап певците. Румънеца даде за пример как за първи път е чул рап в изпълнение на Snap!, а години по-късно дуетът вече има записани две парчета със световно известния рапър Turbo B от Snap! А Енчев ги предупреди никога да не мечтаят за елементарни неща, а да се осмеляват да имат големи мечти. Адриан Рачев, призна, че не е бил особено добър ученик и разказа как е кандидатствал и е бил приет да учи право. „Не винаги високите оценки в училище са гаранция за успех. Не оценките правят човек успешен“, подчерта той.



За да покажат нагледно, че човек не трябва да си поставя ограничения в мисленето, дори дадоха логическа задача на учениците, а Енчев искрено си призна, че не е могъл да я реши.

„Не се страхувайте от големите цели, дори да страшно. Тогава очите и ушите ви започват да търсят решение за постигането им“, сподели още Георги Енчев. И подчерта, че успешните хора винаги намират варианти за решение.



На въпрос какви са големите им мечти сега Румънеца сподели, че иска да направи парче с много известен чуждестранен изпълнител или с Васил Найденов, както и да създаде семейство.

За Енчев мечтите започват от това да отслабне, както и да направи български фестивал, който да е успешен във всички балкански държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама