Бегачи от 20 страни ще участват в маратона в Стара Загора

07:13, 26 юни 16 / Спорт 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състезатели от 20 страни са заявили участие във вторият маратон от веригата „Бягането – начин на живот“, който ще се проведе днес в Стара Загора. Стартът на състезанието е в 9.00 часа пред сградата на Общината.

В маратона на Стара Загора за участие са записани над 330 бегачи, от които 93-ма ще се състезават в класическата дистанция. В Града на липите пристигат победителите от маратона във Варна Еверлин Косгей (Кения)- жени и Ахмет Насеф (Италия)-мъже. Заедно с Косгей, идват и нейните сънародници Кенеди Кипкиего и Патрик Муриуки, които завършиха втори и трети при мъжете във Варна.

Общият награден фонд на Маратон Стара Загора е 55 000 лв., а победителите при мъжете и жените ще получат по 4 000 евро.

Много силни заявки има и от Унгария. В Стара Загора ще бяга победителят от маратона в Солун през 2014 г. Тамаш Наги с личен рекорд 2.22 часа, а при жените ще участва неговата сънародничка Хелен Шонге с лично постижение 2.50 часа. Заявки са подали още състезатели от Португалия, Белгия, Япония, Бразилия, Малта, Украйна, Испания, Чехия, Полша, Казахстан, Германия, Сърбия, Румъния, Македония, Молдова, Мароко и Швеция.

В старта на 10,5 км ще бяга и заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, която е активен участник в състезания за ветерани.

 В състезанието ще се включат и 24 състезатели с увреден слух, които са участници в Световното първенство по лека атлетика за хора с увреден слух, на което Стара Загора е домакин. Сред тях са четирима кенийци и четири кенийки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама