Кметът Фандъкова призна за лоша организация в системата за новата цена на билета

09:11, 26 юни 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не бяха добре обяснени нещата в транспорта и трябваше да се провери дали навсякъде има надписи, за да знаят хората, че машините в трамваите и тролеите не могат да пускат ресто. Така кмета на София Йорданка Фандъкова коментира ситуацията с градския транспорт в столицата по Нова след повишаването цената на билета и оплакванията на граждани, че машините за билетчета не пускат ресто заради новите цени.

Припомняме, че местният парламент реши от началото на юни билетът за еднократно пътуване в столицата да се вдигне от 1 лв. на 1,60 лв. Увеличен беше и талонът за десет пътувания – от 8 лв. на 12 лв.

По думите на Фандъкова, общината е настояла шофьорите в градския транспорт да изпълняват договорите си и да продават билетчета, като имат и наличност, за да връщат ресто.

"От 30 май до момента са продадени над 23 хил. нови карти за пътуване, различни. Над 4300 са годишните карти", заяви Фандъкова.

Фандъкова отново повтори, че е по-евтино за столичани да пътуват с карти, като обясни, че пенсионерите пътуват с карта за всички линии на цена от 8 лв. на месец, което струва 90 млн. лв. на година на бюджета.

"Резултатите поне досега показва не увеличаване на гратиса, според анализ на ЦГМ. Не сме увеличавали контрольори, но съсредоточаваме проверките по рисковете линии", каза още кметът на София.

Тя определи като "липса на комуникация" ситуацията с обещаните 10% увеличение на заплатите на учители от министъра на образованието Меглена Кунева на проведения в София Учителски събор.

Модернизацията в образованието трябва да се търси в добрите практики на българските училища, беше пък моето послание, отбеляза Фандъкова.

"Не трябва да се обещава, трябва да се поемат ясни и конкретни ангажименти", каза още кметът на София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама