Кадиев и Расате: Бедни сме, защото сме прости и мързеливи

10:18, 26 юни 16 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оставането или излизането на България от ЕС няма да реши нашата бедност. Това коментираха в ефира на Нова телевизия депутатът Героги Кадиев и Боян Расате. Поводът за коментара им е решението на референдума във Великобратания от четвъртък. Над 50% от британците пожелаха излизане на Обединеното кралство от ЕС. Последва и оставката на Дейвид Камерън.

Въпреки че Кадиев и Расате намериха допирни точки по темата спор между двамата се разгоря относно причината защо българите са бедни - защото сме прости или, защото сме мързеливи. 

"Бедни сме защото сме прости. Българинът от край време е научен да получава доходи от държавата", повтори неколкократно Расате. Кадиев се изказа по-меко като обясни, че българинът е беден, защото е мързелив. 

"Хората свикнаха, че някой друг ще им решава проблемите. Причината си е в нас, а не е до Европейския съюз. Дали хората са прости или мързеливи не мога да го кажа, но причината си е в нас", каза Георги Кадиев.

Той заяви твърдо, че България няма нужда от напускане на Европейския съюз. По думите му това няма да доведе до нищо хубаво за страната ни.

"Брюксел не ни избира правитеството. Брюксел не ни е избрал Бойко Борисов и Меглена Кунева. Те не могат и да ги свалят", заяви председателят на "Нормална държава", като допълни, че проблемите у нас не идват от Европа, а са си вътре в държавата.

Расате пък заяви, че Европейският съюз само затруднява България. "Получаваме допълнителни усложнения за всичко. Тях съюзът ни ги налага", каза той и даде пример с това, че дори, за да отвориш фризьорски салон трябва да се съобразиш с правилата на Еропейския съюз. "Ако кажат, че не можеш да режеш кожички, няма да режеш кожчки. Не виждам разлика от тоталитарния режим от преди", заяви още Боян Расате.
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Бела 16:20, 29 дек 20

Отгледана съм от прости селяни в скандали за пари, религия и тото…Образовах се и обикалям света, което ме прави изключително щастлива и горда и никога няма да създам семейство в тази селска държава и преживея всичко отново. Искам комфорт, сексуално удоволствие и свобода, а не прост селянин, който да ме побърка с битовизмите си…Чувствам се гражданин на света, а не българка и съм горда. Не изпитвам никаква топлина в обкръжението на типичните, български семейства, а точно обратното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама