Пети ден търсят потъналия в река Марица 19-годишен пловдивчанин

10:57, 26 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пети пореден ден е възобновена операцията по издирването на 19-годишното момче, което изчезна във водите на река Марица на 22 юни. Това каза главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна, цитиран от Радио „Фокус" - Пловдив

По думите му на място са водолазен екип, обходни двойки. Очаква се малко по-късно днес да се включат отново екипи на полицията, пожарната, доброволци, както и съученици на изчезналото момче. Търсенето продължава с лодка и по суша.

Димитър Бришимов каза, че отново ще се извършва водолазно претърсване на дълбоки единични ями във водите на реката. Той е категоричен, че се работи непрекъснато, но високите температури допълнително създават трудности за спасителните екипи по време на провеждането на издирвателните мероприятия.

Припомняме, че инцидентът е станал малко след 18 часа на 22 юни, когато момче и момиче влезли в реката в района на Гребната база, за да се разхладят. Неочаквано обаче водата станала дълбока и момчето било завлечено от течението. Двамата младежи най-вероятно са попаднали на дънна яма.

Момичето, което е на 17 години, е успяло да се добере до брега. То е откарано в болница. 19-годишният й приятел обаче не изплувал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама