„Дунав“ Русе да вземе най-популярния играч на Евро 2016, настоява онлайн петиция (видео)

11:11, 26 юни 16 / Спорт 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Онлайн петиция настоява за даване на българско гражданство на футболиста Уил Григ и привличането му в „Дунав“ Русе.

Реализирането на подобна инициатива граничи с невъзможното, но това не пречи все повече хора да подкрепят инициативата, чиито автор се е кръстил Швепс Найдевънк.

Петицията е адресирана до президента на България Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов, президента на ФК „Дунав“ Русе д-р Симеон Симеонов, премиера на Обединеното кралство Дейвид Камерън, който подаде оставка след изхода от референдума за „Брекзит“, както и до самия футболист на „Уигън Атлетик“ и националния отбор на Северна Ирландия.

Без да изиграе и секунда на Европейското първенство по футбол във Франция, популярността на нападателя не спира да расте. Причина затова е песен, посветена на него, след като с 28 попадения стана голмайстор на английската Лига 1 и помогна клубния си тим да спечели промоция във второто ниво на футбола там, известно като Чемпиъншип.

Тя започна от феновете на „Уигън“ със скандирането „Will Grigg's On Fire“ („Уил Григ е под пара“) с мелодията на популярната в близкото минало песен „Freed From Desire“ на Gala.

Привържениците на Северна Ирландия пренесоха „Уил Григ"-манията на Евро 2016 във Франция, където тя придобива все по-големи размери.

Петицията в интернет, посветена на северноирландеца, осъжда на първо място резултатите от референдума „Брекзит“.

„... с болка и прискърбие се изправяме пред стената, която великобританските жители искат да изградят пред нас - да не можем да берем ягоди и марули, нито да можем да станем свидетели на живо на невероятните футболни емоции, които биха могли да ни предложат английските грандове от ранга на Милуол и Уест хям“, възмущава се авторът.

На следващо място не са пропуснати новините за сериозната популярност на Уил Григ, макар и с някои разминавания от страна на автора по отношение на фактологията за това в кое ниво играе футболистът и умишлено или не приписване на авторство на музиката за песента, посветена на него, на Гала от предаването „На кафе“.

Въпреки това Швепс Найдевънк настоява -

„незабавно на Уил Григ да бъде дадено българско гражданство, да бъде натурализиран и приет във футболния отбор на „Дунав“ Русе, който от есента ще играе в "А" професионална футболна група в българското първенство, а ако се представя добре в свирепата обстановка на българския футбол, кой знае, може дори да стане играч на националния ни отбор...“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама