Кристалина Георгиева за Брекзит: Българите във Великобритания да не се притесняват

11:15, 26 юни 16 / Политика 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българите във Великобритания няма от какво да се притесняват. Това заяви зам.-председателят на Европейската комисия (ЕК) Кристалина Георгиева по bTV в коментар за резултатите от референдума в Обединеното кралство за излизане от ЕС. По думите й до излизането на страната от съюза имало минимум 2 години и нашенците на острова трябва да са спокойни.

"Първата ми реакция от резултатите от референдума във Великобритания беше шок – той ще има големи последици за Великобритания, за Европейския съюз, и за целия свят. Сега трябва да осмислим решението и то да се изпълнява разумно", каза още зам.-председателят на ЕК.

Според еврокомисаря, по-възрастното население и хората в малките градове не усещат и не осъзнават предимствата от членство в ЕС, затова и резултатът от референдума бил за излизане от Съюза. Друга причина била много кризи през последните 7-8 години.

Кристалина Георгиева обясни, че сега се очаква да се сформира комисия, която да проведе преговори за излизане на Англия от ЕС. По думите й Великобритания може да избира между това да използва предимствата на вътрешния пазар в Евросъюза, за което ще трябва да плаща или да стане трета страна за пазара, което ще отнемем доста години преговори.

"Загубихме член на наш семейство и трябва да си дадем сметка защо това се случи", коментира още зам.-председателят на ЕК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама