Възможни са промени за живеещите на помощи във Великобритания, според Калфин

12:49, 26 юни 16 / Политика 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пазарът на труда в Европейското икономическо пространство ще остане отворен или максимално отворен, не е сигурно, че българите оттам ще трябва да напуснат. Това, което може да се очаква е да се намалят социалните помощи. Така че тези, които разчитат по-скоро на социални помощи като живеят във Великобритания, може би там ще се поусетят някои промени. Това заяви по БНР за последиците от бъдещо излизане на Обединеното кралство от ЕС бившият социален министър и зам.-председател на АБВ Ивайло Калфин.

"Великобритания не може да си позволи да излезе и от европейските пазари и от европейската икономика", категоричен е Калфин.  По думите му, България трябва да поиска защита на гражданите си и да отстоява интересите им в така създавала се ситуация.

"В целия този процес ние трябва да търсим запазване на най-добрите възможности за българските граждани и за българските фирми. Това ще бъде процес, който ще бъде в рамките на ЕС. Няма да има договорка за някоя страна поотделно, така че ние трябва да участваме във формирането на обща европейска позиция и добре да знаем какви са нашите интереси", допълни още бившият външен и социален министър.

Президентските избори

Според Калфин, за да се противопостави някой на ГЕРБ трябва да търси максимално широка подкрепа, и АБВ продължава да работи за общ ляв фронт с БСП.

"Ние за пореден път ще изчакаме тези вътрешни процеси, които са в БСП, въпреки че твърдим, че не са полезни, не са здравословни, отлагане на решението и то е много странно да питаш хората - сам ли искаш или в коалиция", каза още той.

Ивайло Калфин допълни, че ако левите партии не могат да излязат с общ кандиадт, тогава АБВ ще излязат със собствен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама