Младежи от Африка се включват в уъркшоп „Умения на креативното поколение“ в Добрич

17:03, 26 юни 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес е първият от четирите дни, в които в градовете Варна и Добрич ще се проведе уъркшоп „Умения на креативното поколение", съобщават от Висшето училище по мениджмънт. На работната среща, освен заинтересовани български участници, ще присъстват и 13 младежки работници от Кения, Намибия, Ботсвана и ЮАР. Събитието е второто подред, организирано в рамките на проект „Умения за управление на изкуствата: Отворени образователни ресурси и учене чрез преживяване в подкрепа на младежкото предприемачество и заетост в областта на изкуствата и творческите индустрии“ (SMART), който се реализира с финансовата подкрепа на програма „Еразъм +“ на Европейската комисия.

В рамките на форума, участниците ще бъдат въвлечени в представяне на реалния опит и практика при организацията на събития с акцент върху кулинарните изкуства – изложби, фестивали, дегустации и др. Изграждането на нови умения сред младите хора ще бъде насърчено чрез подхода „учене чрез преживяване“, при което те самите ще бъдат ангажирани с организацията и мениджмънта на Международна кулинарна изложба, която ще се проведе на 29-ти юни 2016 г. в гр. Добрич.

Сред лекторите в обучението са изявени преподаватели в областта на туризма и кулинарията, а така също и утвърдени предприемачи, ангажирани с промотирането на кулинарията като неразделна част от културната идентичност на българина, както и организатори на събития, разпознаваеми на национално и международно ниво.

Домакини на събитието са градовете Варна (26 и 27 юни) и Добрич (28 – 29 юни). Кулинарната изложба ще представи придобитите от обучаемите умения в края на деня на 29 юни 2016 г.. Освен отворена за заинтересованите граждани и гости на гр. Добрич, изложбата ще бъде излъчена на живо в интернет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама