Кметът на Лондон поведе гей парада в британската столица

17:30, 26 юни 16 / Свят 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Лондон Садик Хан подкрепи гей общността в английската столица, присъединявайки се към „Лондон прайд“. „Лондон е един от градовете света приятели на ЛГБТ общността и съм горд да бъда ваш кмет. Благодаря на стотиците лондончани, които се присъединиха към събитието“, написа избраният преди месец Хан в профила си във Фейсбук. Градоначалникът публикува колаж от събитието, който за часове събра 39 хиляди харесвания и над 400 коментара.



"Ето така трябва да изглежда Великобритания", "Садик Хан обича Лондон и това си личи", Обичам Садик Хан. Поне Лондон все още е държи...имаме кмет мюсюлманин от друг етнос, който присъства на най-големия и известен гей парад. Лондон е най-хубавият град в света, са само част от коментарите под публикацията на Хан.

2000 души се включиха в похода на ЛГБТ общността в Лондон, воден от лейбъриста. Той започна с минута мълчание в памет на жертвите на стрелбата в гей клуба в американския град Орландо, където 49 души загубиха живота си.

Събитието се проведе в събота, часове след обявяването на резултатите от британския референдума. По-рано властите в Лондон заявиха, че парадът ще се проведе независимо дали Великобритания ще остане или напусне ЕС.

В „Лондон прайд“ се включи и друго представител на властта - британският министър на въпросите на международното развитие Джъстин Грининг.

Подготовката за гей парада в британската столица започна още в началото на седмицата. Фирмата, обслужваща светофарните уредби в столицата на Великобритания, смени "малките зелени човечета" на 50 светофара, около площада Трафалгар, със символи на "Лондоското гей и лесбийко общество ". В петък Bank of England смени флага Union Jack със знамето на гей обществото.

Парадът премина при изключително засилени мерки за сигурност. Великобритания легализира гей браковете през 2014 г.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама