Марешки би направил нов референдум за затвор на нечестните политици

17:47, 26 юни 16 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският бизнесмен Веселин Марешки заяви, че би подготвил нов референдум срещу нечестните политици. Коментарът му идва след като народните представители от Комисията по взаимодействие на неправителствени организации и жалби на граждани отхвърлиха референдума му, чийто основен въпрос беше за въвеждането на регулация на пазара на горивата за по-ниски цени.

„Може би, следващият ни референдум ще бъде за лъжата на политиците. Бих пуснал такъв референдум за наказателна отговорност на всички политици, които не си спазват обещанията. Тогава политиците ще влизат в затвора“, коментира той в ефира на бТВ.

„Той (деден политик, бел.авт.) излиза и казва нещо и не го прави после. Казва: „аз няма да правя коалиция с ГЕРБ“. Обаче влиза и прави коалиция с ГЕРБ. Веднага автоматично 5 години в затвора -  това го искат хората“, даде пример Марешки. И продължи: „Ако някой не си е изпълнил обещанието, няма нужда да го съдиш, а ще си излежи наказанието“.

Сегашният му референдум започва с въпроса за горивата, защото „на всички българи ни омръзна да ни ограбва картелът“, каза той. И допълни, че другите въпроси в референдума са вкарани, за да се спестят пари. Сред тях са въпросите за намаляване на броя на депутатите и за наказателната им отговорност, които вълнуват гражданите, отбеляза Марешки.

„В България се оказва, че няма значение какъв е резултатът. Важно е какъв го брои, този, който го брои, и какъв го изкарват в публичното пространство“. Така коментира той намаленият брой от над 400 хил. до 398 хил. на подписите на българските граждани, подкрепящи референдума му.

Той обясни и откъде идва ниската цена на горивата, които предлага. Фактурите идват до Варна от благоевградския „Лукойл“, минавайки през няколко посредници.

 „Лукойл“, като си вземат горивото от Бургас с пътен разход 50-60 лева, пренасяйки го в Благоевград,  го продават с 20-30 лева по-евтино, отколкото в Бургас, подчерта бизнесменът и попита „как стават тези неща“. По-ниската цена на горивото в Благоевград е и причината Марешки да се снабдява от тамошния „Лукойл“.

На въпрос дали се е виждал с депутатата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски, Марешки отговори: „за съжаление, не съм се виждал нито веднъж с Пеевски“, като допълни, че дори не са се засичали случайно на улицата.

„След като е успешен бизнесмен, може би, ще има какво да науча от него“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама