"Петлите" победиха борбените ирландци и продължават напред в Евро 2016

17:54, 26 юни 16 / Свят 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Лион отборът на Франция спечели битката с Република Ирландия и се класира на 1/4 финал на Европейското първенство. "Петлите" победиха с 2:1 след два гола на Антоан Гризман в 58 и 61 минута.

Резултатът беше открит още в третата минута на мача, след като Роби Брейди вкара за Ирландия от дузпа. Полувремето продължи със здрава битка в средата на терена, но французите нямаха идея как да преодолеят ирландската защита.

След почивката обаче треньорът на Франция Дидие Дешан беше дал правилните насоки и 13 минути по-късно резултатът беше изравнен. Ейре се поотвори и Гризман отново наказа вратаря Рандъл. Няколко минути след това Гризман можеше да отбележи хеттрик, измъкна се от защитата след асистенция на Оливие Жиру, но беше фаулиран точно пред накзателното поле от последния в защитата Шейн Дъфи, който получи червен картон за нарушението си.

Така с 10 човека Ирландия, която направи историческо класиране на 1/8 финал, не успя да върне попадението и приключи участието си на европейското първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама