Продадоха за $ 137 500 „Жълтия облак“ на Принс

18:17, 26 юни 16 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Култовата електрическа китара „Жълтия облак“, собственост на легендарния музикант Принс, бе продадена на търг в Лос Анджелис за сумата от 137 500 долара, съобщи Би Би Си.

Търгът, на който бяха предложени и други принадлежали на певеца вещи, бе проведен от аукционната къща "Херитидж".

Любимата китара на Принс, с което той свиреше по време на повечето от концертите си в от края на 80-те до средата на 90-те години на миналия век, бе продадена на собственика нна американския футболен клуб „Индианаполис Колтс“ Джим Ърси. Той е колекционер на музикални инструменти и в сбирката на 57-годишния милиардер има китари, принадлежали на Джон Ленън, Ринго Стар и Боб Дилън.

Принс почина на 21 април на 57-годишна възраст. Той бе намерен мъртъв в имението си в Минеаполис, щата Минесота. Според доклада на патолозите, причина за смъртта е предозиране със силен обезболяващ и наркотичен аналгетик, наречен фентанил.

Освен притежания на Принс на публичната състезателна разпродажба бе продаден и кичур от косата на Дейвид Бауи за $18,750. Частта от косата на Бауи беше предоставена от бивш служител на музея на Мадам Тюсо Лондон, който го е позлвал, за да пресъздаде прическата на музикалната икона през 1983 г. Дейвид Бауи си отиде от този свят през януари тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама