Стефани Илиева спечели „Гран при“ от конкурса „Нека да е лято!” в Павликени

06:59, 27 юни 16 / Култура 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младата изпълнителка Стефани Илиева от Пловдив е носителят на Гран при от петото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе през почивните дни в Павликени.

Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 47 млади певци участваха в конкурсната програма с изпълнение на две песни. Освен от България, млади певци от Румъния, Сърбия и Русия също участваха в конкурса.

Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди златни и сребърни слънца, както и поощрителни награди. Наградата на кмета на община Павликени беше присъдена на Яна Димитрова. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, беше присъдена на Ивана Бълдъркова за изпълнението й на „Пак съм у дома“.

Председател на международното жури бе композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът Елена Великич от Сърбия, музикалния педагог Виктор Сорбала от Румъния, младият изпълнител Йордан Марков, музикалният педагог Александър Михайлов и зам.-кметът на община Павликени инж.Анастасия Вачева.

Младоженците Пламена и Пламен Ангелови връчиха наградите на участниците в първа възрастова група. Те прекъснаха за кратко своето сватбено тържество, за да бъдат на сцената на „Нека да е лято!“ и да зарадват най-малките певци.

Специални покани за участие в следващото издание на конкурса „Stars of song“ в румънския град Къмпулунг връчи от името на организаторите му Румяна Начева на Събина Косева (Бургас), Василена Василева (Велико Търново), Сияна Калоянова (Севлиево), Преслава Петкова (Свищов), Карина Стоилова (Нови хан).

Представителят на Сърбия Борко Баян получи покана за участие в конкурса „Сребърна Янтра“ във Велико Търново.

Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още от първата вечер те се забавляваха заедно, по време на „Вечер на приятелството“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама