2.45 лв. такса ще плащат родителите за ползването на детската кухня в Исперих

07:26, 27 юни 16 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За ползването на детската кухня към яслените групи в ОДЗ „Първи юни“ в Исперих родителите или настойниците ще заплащат такса в размер на 2,45 лева за дневна порция /1 бр. купон/. Това се посочва в докладна записка, внесена от зам.-кмета на общината Айджан Бейтула за допълнение на Наредба №11 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Исперих.

Таксата е определена като е изчислен средният разход за хранителни продукти съобразно изготвените менюта и грамажа на порциите на децата в яслените групи, т.е 2,45 лв. е дневното меню на дете в яслените групи.

Детската кухня към яслени групи в ОДЗ „Първи юни“ в Исперих е разкрита с решение от месец май на Общинския съвет. Тя предлага храна за обяд на неорганизиран контингент от деца от 10 месечна до три годишна възраст, отглеждани в домашна обстановка.

Регистрация на желаещите за получаване на храна от детската кухня ще се извършва чрез подаване на писмено заявление, придружено от бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и копие от удостоверението за раждане на детето. При удовлетворяване на молбата ще се издава абонаментна карта. След издаването на абонаментната карта родителят или настойникът ще имат право да закупуват купони. Заявката за храна ще се прави предварително от родителя и/или настойника чрез предварителна заверка на купона.

Предложението за допълнение на Наредба №11 предстои да бъде обсъдено и гласувано на предстоящото заседание на местния парламент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама