Местан се изправя пред съда по делото за регистрацията на ДОСТ

07:27, 27 юни 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) Лютви Местан ще застане пред Софийския градски съд (СГС) по делото за регистрацията на партията, за да защити Устава й. Откритото заседание ще започне в 10:00 часа.

Местан трябва да убеди съдебния състав, че ДОСТ не е заплаха за националната сигурнст и че Уставът й почти не се различава от основните правила за дейнсотта на останалите партии в България и реда на функционирането им. Съдът може да отхвърли неговите тези и тогава лидерът на ДОСТ ще трябва да свика нова учредителна конференция. Това ще попречи на партията му да участва на предстоящите президентски избори.

В началото на месец юни Местан призова съда да бъде безпристрастен и да регистрира без забавяне партията му ДОСТ. Изявлението той направи, след като излезе информация, че делото за регистрацията на партията на три пъти не е било насрочвано заради открити нередности в заявлението на формацията.

ДОСТ подаде документите си в СГС на 28 април тази година. Лидерът на формацията Лютви Местан внесе 47 тома хартия в деловодството на съда. Той обясни, че са внесени 9 180 заявления за членство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама