Ще дават отчет за строителството на стадион „Варна“

07:29, 27 юни 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доклад за текущото състояние на „Спортен комплекс „Варна“ АД и перспективите за завършване строителството на стадион „Варна“ ще бъде представен днес на брифинг в Община Варна. Това е във връзка с последното проведено Общо събрание на акционерите в „Спортен комплекс „Варна“. На срещата ще присъстват Димитър Карбов - представител на Община Варна в общото събрание на акционерите в „Спортен комплекс Варна“ АД, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и Мартин Байчев - председател на комисията „Младежки дейности и спорт“ към местния парламент.

Припомняме, че в средата на февруари председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов, неговите заместници и група местни парламентаристи посетиха стадиона, за да се запознаят отблизо със строителните дейности, извършени до него момент. Тогава изпълнителният директор на съвместното дружество „Спортен комплекс „Варна“ Марин Митев оправда зациклянето на проекта със световната финансова криза, което наложило първоначалните му параметри да бъдат редуцирани. На 30 март Общинският съвет пък гласува да се продадат около 17 декара от общинските земи в капитала на съвместното дружество. Това стана по предложение на мажоритарния собственик „Химимпорт“. Единственият служител на общината, който даде отрицателно становище за тази сделка, беше Биляна Раева.

До края на 2018 г. стадионът трябва да е завършен и въведен в експлоатация, обяви през февруари Станислав Василев, който отговаря за контрола на строителните дейности на съоръжението.

„За последните четири години в Румъния са построени 4 модерни стадиона. Arena National, Petrolul stadion, Cluj Arena и Astra Giurgio stadion засилват контраста с българската действителност и ни показват колко сме изостанали. До 2018 г. ще са готови още две бижута - стадионът в Крайова и този в Арад. За 6 години... 6 стадиона. Варна чака вече 11-та година своя!“, написаха преди два дни администраторите на общността „Искам нов стадион за Варна“ във фейсбук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама