Седмицата започва с валежи

07:41, 27 юни 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Купесто-дъждовна облачност ще се развие над страната в понеделник. Главно в Западна и Централна България ще започнат валежи, придружени от гръмотевици, показват прогнозите на синоптиците.

Ще духа слаб северозападен, в Източна България – до умерен северен вятър. Максималните температури ще самежду 29 и 34 градуса, а по морския бряг - малко по-ниски. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, като временно ще се заоблачи около и след обяд. Краткотрайни валежи са възможни само по северното Черноморие. Над планините сутринта ще бъде слънчево, а около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще започнат валежи, придружени от гръмотевици.

Във вторник на много места из цялата страна ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, възможни са и градушки. В сряда все още на места в Централна и Източна България ще превали и прегърми,като в Западна България вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се духа от северозапад, впоследствие ще се усили и ще идва от север. Дневните температури ще се понижат, ,максималните ще са между 25 и 30градуса.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Краткотрайни валежи са възможни само в планинските и крайните източни райони. Дневните температури бързо ще се повишат. В последния работен ден отново ще има условия за краткотрайни превалявания и гръмотевици в следобедните часове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама