Обявяват първо класиране за гимназиите в Добрич

08:29, 27 юни 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ще бъдат обявени списъците с приетите ученици на първи етап на класиране след 7 клас. Ще могат да се видят в ОУ „Христо Смирненски” и информационното табло в Регионалния инспекторат по образование в Добрич.

Записването на приетите ученици става от 28 до 30 юни, включително, в училището, в което са приети. При записването учениците подават следните документи: заявление до директора, удостоверение за завършен 7 клас, оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар при кандидатстване за профил „Изкуства” и за специалности от професии.

Ако ученикът е приет на първо класиране, но не се запише, той губи мястото си и ще може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си, според свободните места. Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втория етап на класирането, подава заявление за участие във втория етап, без да има право да пренарежда желанията си, и може да се класира на мястото си от първото класиране или по по-предно свое желание.

Заявлението за участие във втория етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап. Учениците, които не са приети на първи етап на класиране, участват автоматично във втория етап на класиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама