Излезе първото класиране за приема след 7-и клас

08:55, 27 юни 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Готови са резултатите от първото класиране за прием след VII клас на учениците от столичните училища. Те са достъпни на сайта на Министерството на образованието - http://7klas.mon.bg.

Ако ученикът е кандидатствал в региона, в който е полагал изпитите, проверката на класирането се извършва с въвеждане на ЕГН и входящ номер, уточняват от ведомството. Ако детето е кандидатствало в регион, в който не е полагало изпити, проверката на класирането се извършва по ЕГН и избор на желания регион.

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са приети, от 28.06 до 30.06. Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от 28.06 до 30.06. включително, допълват от ведомството. 

При записването учениците подават следните документи: заявление до директора, удостоверение за завършен 7 клас, оригинал на медицинско свидетелство, издадено от лекуващия лекар при кандидатстване за профил „Изкуства” и за специалности от професии.

Ако ученикът е приет на първо класиране, но не се запише, той губи мястото си и ще може да участва в трето класиране с ново заявление, в което пренарежда желанията си, според свободните места. Ако кандидатът е приет по второ или следващо желание, но не се запише, а желае да участва във втория етап на класирането, подава заявление за участие във втория етап, без да има право да пренарежда желанията си, и може да се класира на мястото си от първото класиране или по по-предно свое желание.

Заявлението за участие във втория етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е класиран на първи етап. Учениците, които не са приети на първи етап на класиране, участват автоматично във втория етап на класиране.

Общо в цялата страна на външното оценяване над 27 хиляди ученици получиха двойки, а шестиците бяха 3630. Близо 18 хиляди от скъсаните са по математика срещу едва 1130 отлични оценки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама