Цецка Цачева води парламентарна делегация на посещение в Китай

09:00, 27 юни 16 / Политика 25 609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, ще бъде на официално посещение в Китай от 27 юни до 1 юли 2016 г. Визитата е по покана на председателя на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители Джан Дъцзян, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

В състава на делегацията са зам.-председателите на парламента Янаки Стоилов, Красимир Каракачанов и Явор Нотев, съпредседателят на Групата за приятелство България - Китай Димитър Бойчев, членовете на Групата за приятелство България - Китай Джейхан Ибрямов, Борислав Миланов и Росен Петров, председателят на Комисията по отбрана Михо Михов, зам.-председателят на Комисията по културата и медиите Ирена Соколова и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Народните представители ще се срещнат още първия ден с Джан Дъцзян. Те ще разговарят и с депутати от Общокитайското събрание, след което ще поднесат цветя на Монумента на народните герои. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с ректора на Пекинския университет за чуждестранни изследвания Пън Лун. След това тя ще изнесе лекция пред студенти на тема „Светлината на познанието и скоростта на мечтите”.

На 28 юни 2016 г. българската парламентарна делегация ще разговаря с председателя на Постоянния комитет на Пекинския градски народен съвет на Пекинското събрание на народните представители Ду Дъин. По-късно депутатите ни ще се срещнатс българската общност в Пекин.

В третия ден от официалното посещение в Китай, 29 юни, Цачева и делегацията ще разговарят с председателя на Китайския народен и политически консултативен съвет Ю Джъншън. В програмата им е включена и среща с ръководството, преподаватели и студенти от Пекинския университет за езици и култури.

По време на визитата българската парламентарна делегация ще посети Шанхай и столицата на провинция Шенси - Сиан. Предвидени са срещи с президента и ръководството на компанията CEFC, която е сред най-динамично развиващите се частни компании в Китай. Българските парламентаристи ще разговарят и с председателя на Градското събрание на народните представители на Сиан.

В рамките на визитата ще бъде подписан и меморандум между Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Министерството на жилищното строителство и градско и селско развитие. От българска страна документът ще подпише министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама