До седмици екстрадират от Германия осъден на 15 години затвор заради тройно убийство

09:36, 27 юни 16 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъденият на 15 години затвор за убийството на трима младежи при катастрофа Хуриет Сюлейманов ще бъде върнат в България до три седмици. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Валентин Вълев в ефира на „Нова телевизия“.  Сюлейманов успя да избяга от страна, въпреки че бе осъден на ефективна присъда. Вчера той бе заловен Германия и се очаква да бъде екстрадиран в България, за да излежи присъдата си.

Сюлейманов е стар познайник на органите на реда и на правосъдието - той има 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди за престъпления от общ характер. Родителите на загиналите деца бяха категорични, че с толкова регистрации може единствено да се очаква Сюлейманов да избяга.

В прокуратурата е постъпило писмо от партньироските ни служби от Европа, че са задържали в близост до голям несмки град Сюлейманов. За 24 часа е бил възложен превод на заповедта за задържане на немски език. Бил е изпратен до компетентния съд, който ще разгледа мярката задържане под стража, а след това и екстрадацията му.

„В сряда проведохме разговор с прокурор от Федерална Република Гремания. Между 2 до 3 седмици ще се реши предаването на Сюлейманов на България“, обеща Вълев.

Прокурор Вълев отговори как Хуриет е напуснал България при толкова регистрации присъди. „Адвокатът на Сюлейманов каза на съдията да не слуша искането на прокуратурата и увери, че Хуриет няма да напуска ареста. Бях убеден, че ще избяга“, добави прокурорът.

На въпрос дали се търси отговорност от „Гранична полиция”, Вълков посочи, че като част от Европейския съюз всяко лице може да пътува в границите на ЕС. „Не мога да кажа дали служител на „Гранична полиция” трябва да гледа кой минава – това е въпрос за други органи“, завърши Вълков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама