Огнян Златев за Брекзит: Ще се справим и с тази криза

10:16, 27 юни 16 / Политика 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Последните няколко години така ни се случи в Европа, че ние излизаме от една криза и влизаме в друга, като се справяме с предишната. Ние сме оптимисти, че ще се справим и с тази криза”. Така ръководителят на представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев коментира резултатите от референдума, с който британците решиха да излязат от ЕС.

Той бе категоричен, че Съюзът не е заплашен от разпад, въпреки че ситуацията е безпрецедентна. Тепърва всички гражданите на ЕС и на Великобритания ще се учим какво е да се разделяме в някои направления, каза още Златев. По думите му стремежът на европейските лидери е това разделяне да стане по правилата и да избегнем дългия период на неизвестност, който може да даде възможност за финансови спекулации.

“На никого не е приятно след 43 години ползотворно сътрудничество да настане разделянето. Трябва много внимателно да се види и да се прецени как да бъде избран точно този начин за разделяне, който да е от полза и за двете страни”, каза той пред БНТ.

Според него сънародниците ни на Острова няма причина да изпитват притеснение. Реална заплаха за студентите не съществува, тъй като има академична автономия във Великобритания и университетите сами решават кое е най-добре за тях, смята Златев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама