БСП-Шумен гласува на референдум за президентския вот

10:23, 27 юни 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партийните лидери на БСП в Шумен бяха първите членове, пуснали бюлетина на вътрешния референдум на партията  днес за явяване на президентските избори.

Тази сутрин народният представител Иван Иванов, областният лидер Тодор Тодоров и председателят на структурата в община Шумен Веселин Пенчев направиха своя избор и упражниха правото си на вот в централата на партията в областния град.

Допитването се провежда в цялата страна и ще продължи до 3 юли.

Социалистите трябва да отговорят на два въпроса. Първият е по какъв начин БСП да участва в президентските избори. Членовете на БСП може да избират между отговорите - самостоятелно, в коалиция, като подкрепят кандидат на други партии или независим кандидат, издигнат от инициативен комитет.

Вторият въпрос е с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането на общи кандидати за президент и вицепрезидент. Възможните отговори са формациите от Коалиция Лява България, АБВ, Атака, ВМРО, ДПС, Движение 21, НФСБ или други партии и организации.



Иван Иванов обясни, че този вид допитване цели начините на вземане на решения да са максимално достъпни за членовете и да се разберат техните нагласи.

Така ще се определи най-оптималният начин за участие на избори, каза народният представител.

Иванов допълни, че президентската надпревара е сериозен тест за партията и за едно бъдещо явяване на парламентарни избори.

Членският състав на БСП в Шумен наброява 3500 души. Те могат да упражнят правото си на вот в 150-те клуба в областта. Само в Шумен право на глас имат 1700 членове.

За вота има организирана специална избирателна комисия, ръководена от общинският лидер Веселин Пенчев.

В неделя, когато приключва допитването, всички протоколи и бюлетини ще се съберат в Шумен, откъдето ще бъдат изпратени в централата на БСП в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама