Митрополит Йоан: Човекът, откраднал от храма, го познава

10:48, 27 юни 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Крадецът, който задигна рано сутринта в събота златни кръстове и пръстени от катедралата „Свето успение Богородично“, е познавал храма. Това смята Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Припомняме, че от църквата изчезнаха предмети, поставени пред чудотворната икона „Света Богородица Геронтиса“.

„Липсват ценни предмети, поставени от благодарност от благочестиви миряни. Нека да не уточняваме техния брой, защото още се води разследване. За добрия човек катинарът на храма е свидетелство за това, че дверите са затворени. Добрият човек минава, прекръства се и приема този факт. За невярващия човек, за човек, който е решил да краде, катинарът е предизвикателство. Когато няма страх господен, всичко може да се случи. Друг е въпросът, че за мен лично тази практика да се поставят ценни предмети на икони е неособено желателно, защото това означава да предизвикаме нечий интерес. И ето, че това се случи, колкото и жалко да е“, коментира за „Здравей, България“ митрополит Йоан.

Всички варненци, които са възмутени от случилото се, смятат, че хората, които са проникнали в катедралата и са посегнали на бижутата и кръстовете, нямат страх от Бога. Крадците са проникнали в катедралния храм от шахта на гърба на сградата. „За мен проникването в храма е много специфично. Това е човек, който знае този път и го познава“, добави митрополитът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама