Чили пак триумфира с Копа Америка, Меси се отказва от националния

11:53, 27 юни 16 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националният отбор по футбол на Чили отново спечели Копа Америка и защити титлата си от миналата година. И тази година „Ла Роха“ спечели титлата на Южна Америка срещу отбора на Аржентина и отново след изпълнение на дузпи.

В редовното време и в продълженията двата тима не успяха да си отбележат гол и след 0:0 спорът между тях се реши след изпълнение на 11-метрови удари. Двубоят предложи много единоборства, като главният съдия показа 7 жълти и 2 червени картона.

За Чили пръв зад бялата точка застана Видал, но ударът му бе спасен от Серхио Ромеро. Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси пропусна първата дузпа за своя тим, като не успя да уцели вратата.

След това Кастийо, Арангис и Босежур вкараха за Чили, а Масчерано и Агуеро бяха точни за "гаучосите". При резултат 3:2 Лукас Билия направи втори пропуск за аржентинците, а решаващата пета дузпа за Чили бе реализирана от Силва, който оформи крайното 4:2 и донесе титлата на своя тим.

След злополучния финал Меси се отказа от националния отбор на Аржентина.

"Сега е много труден момент за анализ. Първото, което ми идва в главата е мисълта да сложа край на участието си в националния отбор. За мен в тима на Аржентина всичко приключи. Това е мое решение. Ще бъде добре за всички и много хора го искат. Те не са доволни само от участие във финали, ние също. Преживявам голяма болка", каза Меси.

Той дебютира за отбора през 2005 г. и изигра 112 мача, в които вкара 55 гола, а това го прави рекордьор по отбелязани попадения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама