Данъчните в Шумен изземат оборотите на длъжници

12:03, 27 юни 16 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Данъчните служители започнаха изземване на пари от касите на длъжници към бюджета, регистрирани на територията на шуменския офис на НАП. Действията на инспекторите по приходите и публичните изпълнители е част от правомощията на служителите в НАП, съобщиха от приходната агенция.

В петък от касите в обект на длъжник към бюджета в района на Градската градина са иззети 1 500 лева. Мярката да се изземе оборотът от търговския обект е крайна и се прилага само в случаите, в които въпреки че длъжникът разполага с парични средства и значителни обороти, системно не плаща задълженията си за данъци и осигурителни вноски, поясняват от НАП.

Процедурата предвижда описване на касовата наличност в обекта и след като публичният изпълнител изземе намерените парични средства, ги внася по сметката на органа по принудително изпълнение.

Сумите се внасят незабавно в деня на изземването, а когато това е невъзможно в първия работен ден. Паралелно с това се осъществява и цялостна проверка на дейността на обекта, като например, дали се издават касови бележки при продажба на стоки, водят ли се правилно книгите за дневните финансови отчети, дали продавачите са назначени на трудови договори и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама