Изоставени държавни имоти чакат нов стопанин в Шумен

12:29, 27 юни 16 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бивш военен радиотехнически обект в землището на шуменското село Лозево може да стане общинска собственост и да се ползва по предназначение. Станцията в местността Лагера е държавна собственост, но се правят постъпки да бъде прехвърлена на общината, обясни зам.-кметът по стопански дейности Росица Антонова на днешното заседание на икономическата комисия към Общинския съвет.

Тя допълни, че има инвеститор, който проявява интерес към радиорелейната станция. Теренът не се продава, но би могъл да се отдава под наем. Съоръженията – предавателни станции и антенни мачти,  може да се подменят с по-модерни, или пък да се ползват сегашните.

Радиорелейната е в списъка с неизползвани по предназначение държавни обекти в Шуменско, които предстои да бъдат прехвърлени на Общината.

Сред тях са още имотът на бившата метрология, който е в много добро състояние, друг парцел в Промишлената зона, а също и Климатичното училище на Шуменското плато, към което миналата година инвеститори от Германия проявиха интерес. Идеята им беше там да се изгради Старчески дом за немски пенсионери.

Областният управител периодично обновява списъка с държавните имоти и го изпраща на общинската администрация. Преписките обаче се движат доста бавно, допълни Антонова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама