Жител на „Братя Миладинови“ настоява да се направи паркинг, обещан от Общината

12:34, 27 юни 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлията Борис Киряков настоява да се изгради обещания от Общината паркинг за живущите в блоковете около ОУ „Братя Миладинови“ в едноименния комплекс. Той е изпратил жалба до председателя на Общинския съвет Костантин Луков, както и копия до кмета Димитър Николов, омбудсмана на Р. България Мая Манолова и до местния такъв – Таньо Атанасов. Мъжът е приложил и подписка, подкрепена от няколко негови съседи.

„В нашия район съществува огромен проблем с паркирането, особено в зоната между улиците „Стефан Стамболов“, „Сан Стефано“, „Одрин“ и бул. „Тодор Александров“. Уличната мрежа в комплекса е натоварена с леки коли на живущите, както и с придвижващи се и преминаващи леки и тежки автомобили, и не на последно място – пешеходци“, пише в жалбата си Борис Киряков.

Той посочва, че наоколо има множество търговски обекти, държавни и общински образователни институции, офиси на различни фирми, заведения и т.н. През годините живущите в блоковете около ОУ „Братя Миладинови“  са сигнализирали многократно Община Бургас за техния проблем. Преди година и половина на домоуправителите им е било обещано, на организирано от Общината събитие, да се построи голям паркинг върху свободния парцел пред училището. Обещанието не е изпълнено. Вместо паркинг, парцелът е бил продаден на търг на частен инвеститор през декември миналата година, като е дадено разрешение за строеж на няколко жилищни сгради.

„У нас буди недоумение фактът защо Община Бургас продава общинска частна собственост на частен инвеститор, вместо да изпълни обещанието си и да изгради паркинг за живущите в района. Тази земя е дарена от Александър Георгиев – Коджакафалията преди много години за нуждите на бедните жители на града. В последствие част от нея, като гореспоменатия парцел, остава собственост на Общината. Реализирайки продажбата му на частен инвеститор, не се ли поругава волята на Коджакафалията, а именно да се ползва тази земя за нуждите на бургазлии“, недоумява Киряков.

Мъжът пише още, че районът, в който живеят, е включен в новото разширение на Синята зона, която, според живущите там, няма място в жилищните комплекси извън обособения център на града.

„Държим да напомним, че на 28 март 2011 година Димитър Николов заяви пред медиите, че Синята зона няма да бъде разширявана повече“, казва още в жалбата си Борис Киряков.

В заключение бургазлията пише, че той и неговите съседи се обявяват категорично против продажбата на общинска частна собственост, при наличие на огромната нужда от паркоместа. Те посочват, че не желаят в никакъв случай включването на комплекса в рамките на Синя зона. Изискват Община Бургас да влезе в ролята си и да реши проблема с паркирането в района. Хората искат също така пълна информация относно новостроящата се жилищна сграда в парцела пред ОУ „Братя Миладинови“.

Жалбата на Борис Киряков е входирана за разглеждане от постоянните комисии по „Транспорт и морско дело“ и „Устройство на територията“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама