Задържаха баща и син след скандал и закана за убийство към охранители

12:38, 27 юни 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама души са задържани след сигнал за скандал и закана с убийство, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко след 19 часа в петък охранители в производствена кооперация в Плиска съобщили, че са задържали сина на собственика, който отишъл в кооперацията подпийнал и започнал да отправя заплахи и закани към тях.

На място е изпратен полицейски екип. Пред униформените охранителите обяснили, че 54-годишният С.С. от Нови пазар им се заканил с убийство с оръжие. Мъжете обяснили, че С.С. бил със 20-годишния си син, но той тръгнал веднага след като поставили белезници на баща му.

Пред униформените 20-годишният К.С. обяснил, че потеглил от мястото с автомобила на баща си Фолксваген “Голф”, за да премести оръжието и да не предизвика още по-голям конфликт.

При извършени претърсвания на адреси в Плиска са намерени една пневматична, една малокалибрена пушка с три патрона 22 калибър към нея, както и газов пистолет, всички незаконно притежавани.



Оръжията са иззети и е започнато досъдебно производство за държане на оръжия без съответните разрешителни. Друго производство е започнато за скандала, придружен със закана за убийство към охранителите.

С.С. е тестван за алкохол и било установено, че е управлявал автомобила с 2.57 промила в издишания въздух. Дал в кръвна проба за анализ, започнато е бързо производство за шофиране в нетрезво състояние с алкохол над 1.2 промила.

Около 19.50 часа собственикът на кооперацията и баща на 54-годишния С.С., след като разбрал за проблема, се насочил също към мястото. Той бил зад волана на лек автомобил ВАЗ 21214 с шуменска регистрация, но при извършена проверка на ул.”Христо Ботев” станало ясно, че шофира след употреба на алкохол.

С дрегер са установени 1.56 промила в издишания от 79-годишния М.М. въздух. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама