Задържаха шофьор с 2,53 промила и почерпен пешеходец в Шумен

12:39, 27 юни 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Незабавно производство е образувано срещу 42-годишен шуменец за шофиране в нетрезво състояние, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 03.15 часа тази нощ на ул.”Стара планина” в Шумен, близо до сладкарски цех, за проверка е спрян водач на лек автомобил Рено “Еспейс” с шуменска регистрация. Зад волана бил А.Н./42г./. След тест с дрегер било изяснено, че управлява с 2, 52 промила алкохол в издишания въздух. Отказал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Около 20.30 часа на 26 юни служители на охранителна фирма в Шумен забелязали мъж на ул.”Васил Друмев” в Шумен, който изскачал пред автомобилите и създавал предпоставки за пътно- транспортно произшествие. Охранителите се опитали да осъществят контакт с него, но мъжът говорел неразбираемо и бил във видимо нетрезво състояние. Потърсили съдействие от полицейските служители. М.Р./46г./ бил отведен в ЦСМП за преглед, тъй като говорил несвързано. Прегледан е, издадено му е направление за лечение, но тъй като бил в нетрезво състояние, не можело да се осъществи. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление заради това, че с действията си застрашава живота си и този на околните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама