Отпускат пари за светофари и регулиране на трафика на Околовръстното шосе за Марково

12:48, 27 юни 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На среща, която ще се проведе утре между представители на Общините Пловдив и Родопи , ще се реши начина на регулация  на кръстовището на околовръстния път към Марково и улица "Димитър Талев" . "Имаме намерение да съдействаме на община Родопи със средства, защото ще се наложи поставяне на светофарни уредби и допълнително осветление", каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Предложението ще бъде внесено за разглеждане на извънредна сесия на Пловдивския общински съвет на 8 юли.

Пътят ще се използва след затваряне за мащабен ремонт на "Коматевско шосе". Припомняме, че реконструкцията на пътната артерия ще се осъществи с част от 30-милионния заем, който Община Пловдив изтегли от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Както вече Пловдив Topnovivni.bg писа, важната артерия, която свързва квартал "Коматево" с града, е в окаяно състояние от години и ще бъде напълно рехабилитирана. 

От представените оферти на изпълнители значително по-ниска цена от всички останали е предложила фирма "Щрабаг" - 28.3 млн. лева. Тази цена е много под офертите, предложени от другите две компании, заяви във връзка с казуса зам.кметът Димитър Кацарски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама