Борис Джонсън: Трябва да изградим мостове с противниците на Брекзит

13:16, 27 юни 16 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поддръжниците на Брекзит трябва да „изградят мостове“ с тези, които чувстват, че са загубили и са объркани от подкрепата си за оставане на кралството в ЕС, заяви лидерът на кампанията за Брекзит Борис Джонсън, цитирани от Би Би Си и „Телеграф“.

„Ясно е, че е свършено с „Проект Страх”, няма да има извънреден бюджет, пенсиите на хората са в безопасност, паундът е стабилен, пазарите са стабилни”, успокои бившият кмет на Лондон, който коментира съобщението на финансовия министър Джордж Озборн, че страната е подготвена за предизвикателствата, които идват с Брекзит.

"Мисля, че всичко това е много добра новина”, добави Джонсън.

Според него имаше „объркване” през уикенда „относно статута на хората, живеещи в страната”. Той добави, че тези хора „имат права да бъдат защитени”, както и британците, работещи в чужбина, подчертавайки ясно, че граждани на страни членки на ЕС няма да бъдат принуждавани да напускат Острова.

"Все още имаме силна връзка в сътрудничеството с ЕС в изкуството, науката и околната среда, а британците все още могат да пътуват и работят в Европа", успокои Джонсън.

Всички, подкрепящи излизане от ЕС, искат да видят една „справедлива, безпристрастна и хуманна за всички хора, идващи от целия свят” имиграционна система, продължи той.

Запитан дали страната може да има свободен достъп до пазарите в ЕС без свободно движение, той отговори:„Абсолютно”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама