Биткойнът тръгва нагоре, нашенци чакат големи печалби през юли

13:28, 27 юни 16 25 883 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Виртуалната валута, известна като биткойн, скочи до 1150 лв. Това беше средната цена на курс купува и курс продава днес, установи Topnovini.bg. Родни онлайн борси купуваха на цени от 1 105 до 1 141 лв. Продаваха от 1 121 лв. до 1 181 лв. Само за около месец и половина крипто валутата скочи с около 350 лв. По тази причина много българи вече започнаха и да продават биткойни, взети от преди 4 седмици, поясниха експерти.

Според Владислав Драмалиев - един от най-изявените криптовалутни ентусиасти в България, причината за скока се дължи на намаляване на инфлацията при биткойните. Така ако до преди 4 години на всеки 10 минути изскачаха наведнъж по 50 нови бройки от виртуалната валута, то в момента излизат само по 25. Прогнозите са около 9 юли тази година броят им за 10 минути да намалее на около 12. „Всички очакват нов скок на биткойна“, допълва Драмалиев. По думите му по тази причина и се предвиждат повече покупко-продажби на крипто валутата в близките седмици.

Драмалиев пояснява, че освен ниската инфлация, другата причина за покачването е засиленият интерес към виртуалната валута от страна на Китай и Индия. „В Китай все по-често започват да правят инвестиции и сделки в биткойни“, отбелязва експертът. По думите му и в България все повече хора се ориентират към криптовалутите. Така например с биткойни бихме могли да си купим у нас храна, дрехи, да платим за екзотична екскурзия, да сменим част на автомобила и дори отскоро и да дарим пари за благотворителност.

Владислав Драмалиев е основателят на първата фондация, която събира дарения само с биткойни. “Биткойн е изключително прозрачен и всеки по всяко време може да провери колко средства са събрани за определена благотворителна кампания. По този начин всякакви злоупотреби с натрупаните средства се затрудняват. Други важни характеристики на криптовалутата са ниските транзакционни такси, които позволяват изпращане на малки по стойност суми от цял свят, както и възможността за извършване на анонимни дарения“, допълва Драмалиев.

В България освен с биткойни нашенци търгуват и с лайткойни. При тях цените вчера вървяха от 6 лв. за купуване до 11 лв. за продаване. И докато някои „копаят“ въпросните крипто валути с помощта на мощните си компютри, то други ги печелят от сайтове за безплатни биткойни. Така и българка се хвали в родния интернет как е спечелила от подобен сайт. Работата с такива сайтове е проста. Мераклиите за крипто валута просто се регистрират в тях и чакат да бъдат изтеглени за деня и по този начин да спечелят 1 биткойн. Всеки ден се раздават безплатни валути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама