Община Пловдив си върна скандален имот в Столипиново, прави го културно пространство

13:33, 27 юни 16 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив си е върнала имота в "Столипиново" на улица "Елба" 10, който беше скандално отдаден на бившия общински съветник от ДПС Джамисет Джафер. Предложението за отдаване на имота на фондация "Толеранс", регистрирана малко преди това, беше вкарвано на сесия три пъти и едва на третия път бяха събрани нужните гласове.

Фондацията не е плащала дълго време символичния наем, който е 50 стотинки на квадратен метър. "Събраха се 60 хиляди лева и поради тази причина Община Пловдив си взе имота. В миналия общински съвет  имаше много питания дали общината ще следи как се управлява имота. Следим и затова сме предприели мерки. Естествено ще си предявим финансови искове за неплатените наеми", заяви кметът Иван Тотев.

Имотът, който е 5 декара, представлява бивша детска градина, която е затворена от 1996 година. Идеята беше тя да бъде преобразувано и да се използва, за да се организират сватби на открито. Там обаче има изградени допълнително и автопаркинт и фитнес зала, която също е на Джафер.

"Няма да се отдава вече под наем, а имотът ще стане част от културата пространство в Столипиново, защото кварталът е включен в апликационната форма на Пловдив-европейска столица на културата през 2019 година", допълни Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама