Пловдивчани плащат повече данъци, Общината преизпълнява бюджета

14:02, 27 юни 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се преизпълнение на бюджета на Община Пловдив за 2015 година между 1 млн. и 1.5 млн. лева, съобщи кметът на града Иван Тотев.

„Преизпълнението ще позволи да планираме повече средства за следваща година за важни за града инфраструктурни проекти. Целият бюджет от местни приходи е 161.686 млн. лв., а до момента са събрани 64 млн. лева, което е 54 процента", заяви градоначалникът.

Събраните данъчните постъпления са 2.6 млн. лв повече. "С 420 хил. лева повече са постъпленията от данък МПС в сравнение с миналата година. Въпреки, че намалихме ставката за най-ниския клас автомобили. Това означава, че броят на регистрираните автомобили на територията на Община Пловдив се увеличава главоломно“, подчерта Тотев.

Огромен ръст се бележи и при сделките в недвижими имоти. Близо 15 процента са постъпленията от данъци. "Това говори, че се купуват жилища, строят се и още нови", категоричен е Тотев.

"Нормално е при тази тенденция да се повишават приходите и от такса смет. Постъпили са над 18 млн. лева при общо планирани за 31млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама