"Карфур" затвори още един магазин, а на негово място създават първия български хипермаркет

14:09, 27 юни 16 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредният магазин на "Карфур" в България затвори врати. На мястото на хипермаркета в "България мол" вече има плакати, които рекламират предстоящото откриване на "АБО маркет", съобщава "Капитал".

"Агро, био, органик маркет" е търговската марка на проекта за "първия български хипермаркет". Александър Викилев, управител на "Вердон инвест", която ще управлява проекта, съобщи, че на 15 юни е подписан десетгодишен наемен договор с търговския център. Той добави, че вече имат предварителни договорки с около 350 български производители и че се очаква магазинът да заработи в първата половина на октомври. Концепцията е нещо като хали, които се управляват от едно дружество.

Магазинът на "Карфур" в "България мол" беше открит през декември 2012 г. и е с площ 4300 кв.м.

Преди дни беше публикувано обявление, че частeн съдебен изпълнител продава супермаркета на "Карфур" в мол Plaza West в кв. "Люлин", който е в процес на изграждане. Наддаването за частта от сградата и земята на длъжника ще започне от 12.98 млн. лева с ДДС, а оферти се подават до 29 юли.

В средата на май най-големият хипермаркет на веригата в The Mall на "Цариградско шосе" беше продаден на търг. По непотърдена информация магазинът е придобит от банката кредитор - Уникредит Булбанк, която ще продължи да работи с бившия гръцки собственик, ако си плаща наема. Сделката обаче все още не е вписана в имотния регистър.

Финансови трудности изпитва и "Пикадили" и все по-често се спряга, че затвореният обект в Ring Mall на столичното околовръстно шосе ще бъде нает от Lidl, а за "Сердика център" се преговаря с Billa.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама