От СДС искат партийно необвързан, но предан на синята идея президент

14:17, 27 юни 16 / Политика 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сините“ във Варна настояват СДС да участва в президентските избори във формат ЕНП или в рамките на РБ, като кандидат-президентската двойка бъде определена в предварителни избори. Това е решението на конференция на синята партия във Варна, проведена в края на миналата седмица, стана ясно на пресконференция на СДС днес. Форумът е очертал и профила на десния кандидат за държавен глава - проевропейски ориентиран, почтен, разпознаваем, харизматичен, партийно необвързан, но предан на демократичната синя идея.

Солидно одобрение от общо над 90 процента получава работата на кмета на Варна Иван Портних в анкета на местната организация на СДС. Оценка мн. добър са дали 37 на сто от участниците, добър - 50 процента, задоволителен - 10 процента. Това съобщи лидерът на СДС - Варна, д-р Янко Станев. В допитването работата на Общинския съвет е оценена като добра от 40 процента от участниците, като много добра от 33 процента и като задоволителна от 20 процента.

Причината за разминаването между оценките на кмета и на съветниците се корени в политическите конструкции в местния парламент, коментира д-р Станев. По думите му групите съветници с разпознаваеми лидери и ясни и точно изявени политически позиции са ГЕРБ - с конструктивните Тодор Балабанов и Марица Гърдева, БСП + - с професионалния политик Борислав Гуцанов, ДПС+негласно БЗНС - с все по-израстващия Христо Атанасов, и патриотите - със стабилния и сериозен Димитър Карбов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама