Ремонтират Борисовата градина и Западния парк до края на годината

14:17, 27 юни 16 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До дни Столичната община започва ремонт на части от Борисовата градина. Ще бъде реновирани още Западният парк, паркът в Бухово, както и част от междублокови пространства в район „Овча купел“.

Борисовата градина

В Борисовата градина ремонтите започват от емблематичната площадка „Слончето“. Ще бъдат обновени и алеите, които тръгват от нея и водят до централния вход на парка. Проектът включва обособяване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, ударопоглъщаща настилка, над 16 хил. кв м нови настилки, парково обзавеждане. За този обект са предвидени 1,7 млн. лв.

Западен парк

До края на годината ще започне и първият етап от възстановяването на Западен парк с изграждането на осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв.

Паркът в Бухово

За първия етап от реновирането на парка в гр. Бухово вече има и избран изпълнител. Паркът е общо 55 декара, като обновяването ще започне с 18 декара, в които са съсредоточени основно съоръженията за деца. Ще бъдат направени нови алеи, осветление и видеонаблюдение.

Две градинки в „Овча купел“

В район „Овча купел“ пълна промяна ще претърпят две от най-големите междублокови пространства. За тях са отделени 270 хил. лв., като с тях до края на седмицата ще започне изграждане на детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама