Учениците се клали заради момиче, родителите вдигнали ръце от Кристиян

14:40, 27 юни 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момиче е в основата на скандала от тази сутрин в 23-о СОУ „Фредерик Жолио Кюри", при който 16-годишен младеж наръга с нож 17-годишен съученик.



Нападателят се казва Кристиян, като негови съученици разказаха, че не за първи път носи нож в училище. Преподавателите в столичното школо съобщиха пред наш екип, че родителите на Кристиян не са го защитили при обвиненията срещу него. Според учителите причината, може би, е, че това не е първото провинение на младежа. Той е бил с последно предупреждение, а месец преди края на учебната година дори е бил предложен за изключване. Оставили го в 23-о СОУ, само защото в противен случай е трябвало да повтаря годината.



До саморазправата се стигнало след скандал от ревност заради 16-годишна девойка на име Силвия. Спорът между двете момчета се разразил по време на голямото междучасие в двора на школото. Кристиян извадил нож, намушкал съперника си и побягнал към близката бензиностанция, където бил догонен от група негови съученици. Те започнали да го удрят, но Кристиян успял да им се изплъзне и да се скрие в апартамента на свой приятел, където полицията го заловила.



Очевидци споделиха, че една от учителките се е опитала да предотврати инцидента, докато охраната на училището бездействала.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама