Подписаха пет договора за саниране на блокове в Айтос за над 4 млн. лв.

14:45, 27 юни 16 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет договора на обща стойност над 4 168 000 лв. подписа кметът на Община Айтос Васил Едрев със строителните фирми, които ще санират блокове в града. Петте обекта са одобрени за обновяване в рамките на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Сградата на ул. "Гарова" 5 (входове 1, 2, 3 и 4) ще бъде санирана от асеновградска фирма. Сумата на поръчката е в размер на 991 165 лв. без ДДС.

Фирмата, която спечели обособена позиция № 2 - многофамилна жилищна сграда на ул. "Васил Априло" № 3, е от Смолян. Стойността на договорът е 566 хил.лв. и включва проектиране и изграждане на обекта.

Всеки обект е напълно самостоятелен, фирмите нямат допирни точки в дейностите и ще работят независимо един от друг на петте обекта, строителството на които се очертава да тръгне горе-долу по едно и също време, потвърдиха и петимата строители.

Отново от Смолян е и фирмата, която ще благоустроява блока на ул. "Хаджи Димитър" 18, на стойност 1 126 873 лв.

Друга строителна фирма от Бургас, която преди време изгради Защитено жилище – Айтос, ще реновира блока на ул. "Цар Асен" 6.

Представител на пловдивска фирма пък подписа договора за санирането на блока на ул. "Васил Априлов" 1, на стойност 444 300 лв. без ДДС.

Съгласно подписаните договори общият брой на семейните апартаменти в сградите, които ще бъдат санирани, е 284.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама