Референдумът на социалистите е в ход

15:16, 27 юни 16 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Червената централа в Благоевград започна процедурата за провеждане на вътрешно-партиен референдум.

От днес до 3 юли членовете на БСП трябва да отговорят на въпросите от вътрешното допитване относно начина на участие в предстоящите президентски избори.

"Социалистите в региона ще решат с вота си дали партията ще издигне свой кандидат за държавен глава или ще подкрепи обща лява номинация. По втория въпрос те трябва да отговорят с коя евентуално партия от спектъра да се сключи предизборното споразумение. За целта веиче са налични бюлетините, с които се гласува в рамките на следващите дни", заяви общинският председател на БСП Николай Бошкилов.

Ситуирани са няколко урни за изразяване на вота. Две от тях са стационарни, има и подвижни секции за селата и за хората с физически затруднения.

В това допитване, което е новост не само за за благоевградската организация, а и за всички останали в региона, ще гласуват само членове на БСП. Нека хората сами определят дали да имаме партийна кандидатура за президент или да участваме коалиционно. Ако изберат да сме в коалиция трябва да посочат с коя от партиите да издигнем обща кандидатура", коментира Бошкилов.

В бюлетината, която днес бе показана пред медиите, са посочени като евентуални коалиционни партньори партиите АБВ, Атака, ВМРО, ДПС, Движение 21, НФСБ или други партии и организации.

"БСП ще обяви кандидатурата за президнт до 30 юли. Скептиците, дори и в нашата партия ще останат изненадани от представянето ни наесен. Интересът към БСП е голям. Само за месец и половина сме повишили с над 2 процента кредита на доверие", коментира в Благоевград днес депутатът Кристиан Вигенин. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама