Четири сливенски училища се включиха в шествие под наслов „Живот без наркотици"

15:18, 27 юни 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от четири сливенски училища отбелязаха Световния ден за борба с наркоманиите. Те се обединиха в знак на солидарност и подкрепа на борбата против явлението. Участниците в проявата издигнаха флагове с надписи "Живот без наркотици!". С телата си изписаха "НЕ", в съпричастност към проявата и отричането от вредния начин на живот. В инициативата се включиха ученици от ПГЕЕ, ПГХТ, ПГТО и Сливенската професионална гимназия по строителство.

Те тръгнаха от четири лъча в града - "Великокняжевска", "Цар Освободител", "Рикас-център" и бившия магазин "Тернопол”, за да се съберат пред сградата на общината. Посрещна ги кметът Стефан Радев, който отправи поздравление.

 „Подкрепям инициативата ви „Живот без дрога", защото е много важно да чуем точно вашия глас, на младите хора. Подрастващите са най-уязвимата група за зависимост от наркотици. Трябва да знаем, че всяка зависимост е слабост и затова всички трябва да обединим енергията и волята си, за да противодействаме на разпространението и употребата на наркотици. Това ще стане като даваме възможност и насърчаваме младите хора да се развиват в посоката на спорта, на образованието и личностното развитие в различни области. Пожелавам на добър час на всички, които са се посветили на тази кауза - да се борим с разпространението на дрогата", каза Стефан Радев.

Събитието се организира от Общинския съвет по наркотични вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама