Само петима шуменци на кметската приемна

15:47, 27 юни 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов изслуша днес само 5 души в обявения приемен ден, защото толкова се бяха се записали да влязат при него.

15 семейства, които живеят в местността „Под манастира” са без вода от месеци, оплака се шуменката Антония Петкова. Тя добави, че подадената още през март жалба във „ВиК” досега е без отговор. Христов се свърза по телефона с управителя на водоснабдителното дружество инж. Светлозар Дамянов и той изпрати на място аварийна група.

За проблем с канализацията на ул. „Тича” алармира Орлин Първулов. Той обясни, че заради това се наводняват приземните етажи на къщата му. След разговора с кмета стана ясно, че улицата е заложена за ремонт по програмата „Региони в растеж”.

55-годишният Йордан Александров пък дойде да поиска от градоначалника да му намери работа. Шуменецът бил преди време работник в „Автомагистрали Черно море”, но заради заболяване сега не може да е на тежка физическа работа. Вече година Йордан не успява да си намери препитание и цялата му фамилия е на пенсията на майка му. Кметът Христов обеща, че ще се опита да помогне, ако в новото общинско предприятие по строителство имат нужда от дърводелец.

Другите два проблема, поставени днес, бяха свързани със собствеността на земята и сградата в село Мараш и липсата на детска площадка в кв. Дивдядово. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама