Прокуратурата обвини двама в опит за убийство на мигрант в София

16:02, 27 юни 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градската прокуратура внесе обвинение срещу двама столичани за опит за убийство на мигрант по расистки и ксенофобски подбуди. Единият е осъждан два пъти за хулиганство, а другия неприключило дело отново за опит за убийство. Предстои насрочване на делото в Софийски градски съд.  

В края на януари 2015 г. Й. Парталин и Р. Ганев, заедно с техен приятел, отишли до бежанския лагер в "Овча купел", за да сплашват живеещите там чужди граждани и да се разправят физически с имигрантите. Точно този техен приятел е свидетел по делото и се оказва, че не харесал идеята, с която отиват там и не знаел и че Парталин и Ганев носят в себе си ножове.

Към 19 ч. пострадалият мигрант излязъл от хранителен магазин, носейки торби с покупки, така стигнал до двамата обвиняеми, които били застанали на десния тротоар на бул. „Монтевидео”, срещу обръщалото на автобус 45. В момента, в който ги подминал, Парталин и Ганев тръгнали след него, подгонили го и точно когато хвърлил торбите с покупки, двамата го настигнали и почти едновременно замахнали към него със сгъваемите си ножове.

Парталин нанесъл на пострадалия в областта на гърба вдясно, ножът не проникнал, а Ганев нанесъл удар с ножа вляво на гърба, като успял да рани мъжа в гърдите. Той извикал силно от болка, но не спрял и продължил да тича и потърсил помощ от двама мъже, които в това време слизали от автобус. Те извикали Спешна помощ и полиция. Пострадалият бил откаран с линейка до болница „Пирогов”, където претърпял операция по спешност и бил спасен. По-късно след проведеното разследване и с помощта на показание от свидетели Парталин и Ганев били заловени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама